Myślałem że chodzi Ci żeby w ogóle orzechy ograniczać. Będe mieszał-to nie problem. Z rybami świeżymi jest większy problem. Coś pokombinuje ale wiadomo, że puszka najwygodniejsza zwłaszcza, że jem je niesystematycznie. A śledź jest pożądany? Masła w ogóle ne używam. Jakoś nie jest mi potrzebne, zwłaszcza, że te wszytskie masła takie nowoczesne. [...]
[...] za to są słodzone płatki w homeopatycznej dawce, bezwartościowy biały płyn- ni to mleko, ni to woda i banan - czyli same cukry. Drugi posiłek - jeśli chcesz kanapki to chleb żytni na zakwasie, a nie bułki, najczęsciej barwione karmelem, że niby ciemne (orkisz to też pszenica, nie rozumuem fenomenu) i wędlina pełna chemii - do kanapek masło, [...]
Prawie nic nie poprawiłeś. Była mowa o margarynie jak i suszonych owocach, w dodatku zamiast bułek można kupić chleb na naturalnym zakwasie. Mówienie o tym, że nie ma się czasu jest lekko nad wyraz, tysiące osób ma mniej do dyspozycji czasu od Ciebie i są w stanie zjadać posiłki pełnowartościowe. Chodzenie do szkoły to nic wielkiego, nie koliduje [...]
[...] możliwość to rób swój .najlepszy i wiesz co w środku , chyba że.masz dostęp do dobrych wyrobów w piekarni lokalnej to poproś o skład i się zorientuj . Zależy też ile tego chleba jesz ( ten co podales jak ma taki skład to jeszcze tragedii nie ma ). Ja robię chleb na swoim zakwasie żytnim i dwa bochenki mam na tydzień , koszt około 7 zł i [...]
[...] możliwość to rób swój .najlepszy i wiesz co w środku , chyba że.masz dostęp do dobrych wyrobów w piekarni lokalnej to poproś o skład i się zorientuj . Zależy też ile tego chleba jesz ( ten co podales jak ma taki skład to jeszcze tragedii nie ma ). Ja robię chleb na swoim zakwasie żytnim i dwa bochenki mam na tydzień , koszt około 7 zł i [...]
a co to za chleb jest, ktory jesz? nazwa nie wrozy nic dobrego ;-) sklad sprawdzalas? jesli kupne to najlepiej wybierac zytni pelnoziarnisty na zakwasie.
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Chleb powinien mieć jak najmniej składników właśnie i być na zakwasie, mąka powinna być pełnoziarnista najlepiej. Ten jest w miare, tylko pewnie z dosyć małego przemiału Oliwa do krótkiego podsmażania jak najbardziej Lepiej jest sparzyć jajko wrzątkiem chociaż, lepsza strawność i ogólnie bezpieczniej
[...] ilość węglowodanów, tłuszczy i białka. 3. Chleb ze sklepu najlepiej zastąpić własnym, chyba, że masz sprawdzone, pewne źródło i pieczywo jest bez dodatków. Najlepiej szukać chleba żytniego na zakwasie. 4. Wafle ryżowe lepiej zastąpić lepszym źródłem węglowodanów, to nadal produkt wysoko przetworzony. 5. Jeśli wyliczyłaś sobie zapotrzebowanie, to [...]
Chleb zawszę kupuję na zakwasie, białego praktycznie nie jadam. Wędliny też staram się jeść dobrej jakości. Postaram się podbić kalorie i poprawię się z tymi produktami :)
Ważne byś urozmaicał, nie dawaj dużej ilości płatków owsianych ,po pewnym czasie mogą powodować problemy ze strony układu trawiennego, chleb skład niby ok, ale z tego co wiem jest głęboko mrożony, jak większość supermarkeowych, warto mimo wszystko zaopatrzać się w chleby na zakwasie, żytnie np. w podmiejskich piekarniach. Wrzucam ściągi z czego [...]
Faktycznie dieta jest monotonna, a tym samym niedoborowa. Wystarczy kupić dobrej jakości chleb na naturalnym zakwasie, a nie wydziwiać z waflami - one mogą stanowić jedynie pewne urozmaicenie/dodatek. Zmieniony przez - dudee w dniu 2018-02-03 10:23:33
edit sorki rzezcywiście usunięty :( Od siebie mogę napisać że jemy jak najmniej przetworzone produkty, unikać mąki pszennej, chleb najlepiej na zakwasie, zero fast foodów, słodkich napojów, soczków kupnych, napoi itp. Warzywa można bez ograniczeń, liczymy tylko korzeniowe typu burak, ziemniak, marchew Zmieniony przez - gosikmyszek w dniu [...]
[...] się już z tymi mąkami. To jak to w końcu jest z tą mąką pszenną razową - czy może ona "zaszkodzić" sylwetce i lepiej spożywać inne typy mąki czy spokojnie mogę włączyć np. chleb domowy na zakwasie z tej mąki do swojego odżywiania? Bo ponoć (tak czytałam), że pszenicy powinno się unikać, ale jaka jest prawda to ja nie wiem... Zmieniony przez - [...]
[...] razowej, ani orkiszowej w 100%, tylko ta lepsza mąka jest dodawana w małych ilościach dla zabarwienia, a w marketach wszystkie bułki ciemne to tak naprawdę pszenne z dodatkiem karmelu. Mógłbym jeść chleb domowy, bo jest u mnie pieczony z mąki żytniej na zakwasie, jednak po około 5 latach jedzenia tego chleba codziennie mi się po prostu znudził.
Chleb pszenny ale na wiejskim zakwasie, grzechem by było nie zjeść+kiełbasa tatrzańska :-) http://www.editer.pl/fotka/d706cd4c09e41fc839bad925ffd102cf_1.jpg Ed Miały być kiełbaski z ogniska, ale gnojki uparły się na kanapki z tatrzańską więc wujek ma g...no do gadania %-) dla nich po kanapce, for me zwei känapken und twarożkien z wpc [...]
[...] nie zjadłam - to trzecie zdjęcie robione jakiś czas po dzisiejszym śniadaniu (grahamka, pieczony udziec z indyka, jajko, masełko, szczypiorek i zielony ogórek) :-| Obli a ten chleb na zakwasie, pszenny? można? o na przykład taki, albo taki, albo taki (bez otrąb, drożdży i słodu). Myślałam o takim nie z białej mąki, tylko pełnoziarnistej.